Komentara: 10
Pregleda: 7334
Video

Preminuo Mirko Antelj (74), bokser Spartaka i reprezentativac Jugoslavije

05.05.2024. u 13:55h
Izvor: Subotica.com
Mirko Antelj, velikan jugoslovenskog boksa, dugogodišnji prvotimac Spartaka i reprezentativac Jugoslavije u poluteškoj kategoriji, kao i predsednik Bokserskog kluba "Spartak", preminuo je u 74. godini.
Preminuo Mirko Antelj (74), bokser Spartaka i reprezentativac Jugoslavije

Antelj je dva puta bio prvak Jugoslavije, tri puta prvak Balkana, isto toliko puta je poneo pehar "Beogradskog pobednika", 12 puta se takmičio u dresu Jugoslavije, dok je 1970. godine proglašen za najboljeg sportistu tadašnje zajedničke države. Mirko i njegov sin Tomislav su jedini bokseri koji su obojica osvojili šampionat Jugoslavije.

Živeo je za boks, do poslednjeg dana bio je aktivno uključen u brojne aktivnosti i organizacije u ovoj plemenitoj borilačkoj veštini, posvećen i dosledan gde god je, iako u godinama, bio angažovan. Mirko je u Malom Bajmoku, gde je i živeo, bio angažovan kao predsednik Saveta Mesne zajednice te se brinuo o razvoju ovog prigradskog naselja.

Klub koji je nosio u srcu i predvodio kao takmičar, trener i rukovodilac naredne godine obeležiće osmu deceniju postojanja, značajan period tokom kojeg je klub, sa svojim stručnim kadrom iznjedrio brojne šampione, a neki od njih i danas svojim bokserskim znanjem i kvalitetom pronose slavu kluba.

Sahrana će biti obavljena u utorak, 7. maja u 12,30 časova na Pravoslavnom groblju "Dudova šuma" u Subotici.

Kratak dokumentarac iz 2005. godine, autor Miroslav Antelj

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 6 dana
Komentara: 10
Pregleda: 7334
Povezane teme

bokserski klub spartak

mirko antelj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.